Velkommen til Safe Sailing

Flere artikler ...

Takk for at du valgte Seil Sikkert. Vi vil gjøre vårt ytterste for at du kan få den nødvendige kunnskapen til eksamen, og at du husker mye av det resten av ditt liv!

Eksamen er bare et lite hinder på veien til et behagelig og trygt seilerliv. Etter å ha gjennomgått vårt materiale har du nok kunnskap til å bestå eksamen, og står klar til å opparbeide praktisk erfaring!

Hvordan bruker jeg Seil Sikkert best?

Til hvert enkelt kapittel kan du se en kort film som tar for seg det viktigste. Deretter kan du trykke på linken "les mer". Til slutt kan du ta en test og se hvordan du ligger an med dine kunnskaper. Vi anbefaler at du har godt grep på hver deltest før du tar eksamen.

Grunnleggende om MOB

Flere artikler ...

Når man er på vannet, kan det skje at noen faller over bord. Man skal ikke undervurdere havets kraft, og de aller fleste dødsfall på sjøen skjer ved at noen faller over bord.

Skulle dette skje skal båtføreren sørge for å finne fram til vedkommende som er falt over bord, få denne personen opp av vannet, og samtidig sørge for at andre ombord får beskjed om rutinene dersom noen faller over bord.

Dobbelt halvstikk

Flere artikler ...

Brukes til alle mulige småting om bord i båten. Dette kan være å feste en fender, eller binde småting fast i kahytten. Ofte kan man også bruke den som avslutning på en annen knute for å forsikre seg om at den ikke går opp.

Grunnleggende om skipslys og sjøveier

Flere artikler ...

Når man er på sjøen skal man til enhver tid se om andre båter prøver å fortelle deg noe gjennom lys eller figurer. I dagslys er det nettopp figurer man bruker, og disse henger i masten eller på styrehuset. De er sorte klumper i forskjellige former og kalles signalfigurer.

Oppsummering

Flere artikler ...

Deltest demo afsnit

Start deltest (åpner i nytt vindu)

Tilbake til seilsikkert.no

Seilsikkert.no